FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День пам'яті та примирення

День пам'яті та примирення

8 травня 2019 р. у ХЗОШ № 38 пройшла урочиста лінійка, присвячена Дню пам'яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України. Учні вшанували пам'ять тих, хто захистив нашу вітчизну від загарбників, тих, хто подарував нам чисте та мирне небо.

Червоний мак, як символ пам’яті жертв Другої світової війни, доповнив одяг дітей та дорослих, бо маки – є своєрідним утіленням гасла «Ніколи знову». Це червоно-чорне графічне зображення уособлює з одного боку квітку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Учні 1-4 класів разом із класними керівниками та вчителями-предметниками поклали квіти до пам'ятника Десяти дивізіям Степового фронту, що відзначилися в боях за місто, воїнам Радянської Армії, які звільнили Харків від німецько-фашистських загарбників.

Учні 5-11 класів - воїнам 17 стрілецької бригади НКВС.Саме такі заходи сприяють поглибленню історичної пам’яті та національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління, адже лише пам’ять про трагічні сторінки минулого дозволить уникнути жахливого повторення їх в майбутньому.

Ми повинні пам’ятати, якою страшною трагедією для українців була ця війна, та ціну, яку заплатили наші батьки й діди за звільнення України від нацистських загарбників.

Кiлькiсть переглядiв: 0